Testimonials

Testimonials

lisette-emmink-sopraanLisette Emmink, Sopraan

In de eerste plaats is Marcel een bijzonder aangenaam mens. Zijn koren leidt hij met positieve aandacht en zorg tot betere resultaten.

Als dirigent houdt hij ook rekening met de inbreng van zijn solisten, past zich aan of helpt daar waar het nodig is. Kortom , fijn samenwerken.

En als begeleider weet hij zo in te tunen en te stimuleren dat je helemaal los kunt gaan. Heerlijk.

kees-schrijver-dirigentKees Schrijver, koordirigent

Ik heb als dirigent van het seniorenkoor VTK regelmatig met Marcel samengewerkt tijdens de jaarlijkse kerstconcerten in Den Haag, en dat was van beide kanten heel plezierig. Marcel doet meer dan uitsluitend het begeleiden van de koor- en samenzang.

Hij is, net als ik, altijd op zoek naar een bijzondere inbreng van zijn orgelspel ism de andere musici en solisten die aan zo’n concert meedoen. Zo hebben we al vaker kunnen genieten van een prachtig samenspel van orgel en piano in een speciaal arrangement van koraalbewerkingen van Bach. Marcel is altijd op zoek naar nieuwe stukken voor zijn koren en daarmee heb ik hem graag kunnen helpen. Zo is de uitvoering van de “Promise of Christmas” op die manier tot stand gekomen.

Ik wens hem alle succes met zijn carriere als concertorganist, koordirigent en reisleider van muziekreizen!
Kees Schrijver, koordirigent

gerard-de-goeij-baritonGerard de Goeij, Bariton

Marcel heb ik leren kennen als organist / pianist die zo luistert en begeleid dat het voor een solist een plezier is om met hem samen te werken.

Daarnaast heb ik hem meegemaakt als dirigent. In die rol hem zien groeien. Hij straalt rust uit, haalt eruit wat er in zit, geeft waar nodig aan wat het koor of solist nodig heeft. Het is erg fijn om met hem te musiceren.

Marcel is verder een aimabel mens, een goede vriend, veelzijdig muzikant en wens hem nog veel muzikale jaren toe.