Is er leven na de Corona-tijd?

Laat ik maar positief beginnen: JA!

Een hele tijd geleden alweer werden we geconfronteerd met Covid-19, beter bekend als Corona. Een woord dat de laatste tijd een hele negatieve klank heeft gekregen. Wilde ik vroeger nog weleens in het zonnetje van een Corona-biertje genieten, dan zit dat er nu dus niet meer in.

Maar tegelijk ook een tijd waarin angst regeert en dan met name onder de wat ouderen onder ons. En aangezien mijn koren voornamelijk bestaan uit mensen uit die doelgroep betekende dat voor mij ook heel wat. Zelfs sterfgevallen onder de koorleden en dat raakt je dan best wel. Gelukkig hebben de meeste leden weinig tot geen last gehad maar de angst is wel begrijpelijk.

Sommige dirigenten spelen dan muziek in om dat per computer te verspreiden maar ik ben erachter gekomen dat de leden van mijn koren veel meer behoefte hebben aan het samen repeteren. Een koor heeft natuurlijk ook een sociale functie en vanuit die hoek is het begrijpelijk dat mensen liever samen studeren. Bovendien: mijn koorleden zijn wat ouder en hebben niet allemaal de allerlaatste snufjes om mp-3’tjes af te kunnen spelen.

Mijn hoop is gevestigd op 1 september. Vanaf 1 juli mogen we ook weer kerkdiensten met 100 mensen gaan houden en ik houd hoop want hoop doet leven.

De laatste tijd ben ik niet veel met mijn website bezig geweest. Ik werk vanuit huis momenteel en de computer van mijn werk staat vaker aan dan mijn eigen computer. Toch wordt het tijd om alles weer eens bij te werken.

De agenda bijvoorbeeld. Concerten met het orkest die aanvankelijk gepland stonden voor april werden verschoven naar september en zijn daarna nogmaals verschoven naar maart 2021. Laten we hopen dat dit de laatste verschuiving was.

Ik hoop dat na de zomervakantie alles weer norma(a)l(er) is en dat we met frisse moed aan een muzikaal najaar kunnen beginnen.

Marcel

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.